Timemanagement in twee woorden: discipline = freedom

Ik sta nogal op mijn vrijheid. Van zodra ik merk dat mijn tijd 'aan banden wordt gelegd' wil ik op de vlucht slaan en zoek ik naar de snelste ontsnappingsroute. Maanden vooraf agenda's plannen, vakanties vastleggen, het voelt niet natuurlijk voor me.

Als moeder ontkom ik er nochtans niet meer aan. Van zodra er kinderen in het spel zijn, is er van niet-plannen geen sprake meer. Eerst is er de planning voor de baby opvang, daarna de kleuterschool, lagere school, middelbaar, hobby's. Nog maar te zwijgen hoe plannen je beste vriend wordt als je een avond spontaan op stap wil gaan.

Ik blijf rebelleren tegen het idee dat manlief enkel tijdens de drukste vakantieperiode in de zomer verlof moet nemen. De idee dat na een jaar lang iedere dag samen in dezelfde file te moeten staan, dit ook nog eens op vakantie te gaan doen. Wie heeft het ooit bedacht!

Maar ertegen vechten brengt geen soelaas, dus moet ik in eigen boezem kijken. Tijdens business opleidingen en productiviteitscursussen kwam het telkens weer aan bod. Planning, het magische woord voor succes.

Na wat tegengespruttel bezwijk ik en begin een planning op te maken. Dagen, maanden, to do lijstjes enzovoort. 's Avonds de volgende dag overlopen. Zondag voor de komende week. Ik doe het allemaal. Alleen nog niet met volle overtuiging. 

Tot op de dag dat ik volgende stelling lees: 


discipline = freedom


Als je gedisciplineerd met je tijd omgaat, komt er ruimte voor vrijheid. Modder je maar wat aan en neem je je planning niet serieus dan lopen alle tijdsbestedingen door mekaar en heb je geen gevoel van productiviteit of vrije tijd. Klopt! Al maanden heb ik het gevoel dat tijd tussen mijn vingers glipt, na een dag computerstaren stel ik mij de vraag wat ik nu werkelijk productief gedaan heb. 

Discipline is vrijheid, die twee termen in één zin. Van een shift in mijn denken gesproken! 

2018 is het jaar voor de lancering van GLDN. Heel wat ballen de lucht inhouden, terwijl de blik op het grotere plaatje moet behouden worden. De business planner van Daily greatness geeft me daarin een houvast. Van een jaaroverzicht tot dagelijkse agenda, je business canvas tot vijfjarenplan, maar ook de dagelijkse doordenkers, top drie actiepunten en wekelijkse feedback ronde reikt verder dan enkel een to-do lijstje afvinken.

Het gaat er tenslotte om dat je het grotere plaatje realiseert wat uiteraard de échte voldoening en vrijheid brengt. 

translation missing: nl.blog.comments.form_no_comments

translation missing: nl.blog.comments.approval_notice